Barcelona Cultura
>> Accés al web Rere els murs del Monestir

El blog del museu

Títol

El mató de Pedralbes

Actualitat del Museu

Created date

12/02/2021

Introducció

Una breu reflexió sobre un dels postres més tradicionals alhora que us convidem a poder-lo elaborar des de casa

cuina

El mató de Pedralbes és un referent gastronòmic popular de la ciutat comtal des de finals del segle XIX, si bé el seu origen es remunta a l’edat mitjana, acompanyant altres postres com els formatges, els flaons o el brossat.  Elaborat a partir de la coagulació de la llet barrejada amb aigua, canyella, llimona i midó, la recepta del que també es coneix com a mató de monja ha passat de generació en generació entre les germanes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. No és una recepta immutable, atès que cada germana hi ha aportat la seva part, però sempre s’ha mantingut dins els murs del monestir, per molt que ja des de finals del segle XIX s’oferís una variant a les diverses fondes dels entorns Pedralbes.

Com a tradició, cada any, per Santa Eulàlia, la comunitat oferia a la Corporació Municipal, presidida per l’alcalde i els regidors, un tast del mató, però enguany, malauradament, per les mesures de prevenció de la COVID-19 no es podrà fer. Per aquest motiu us convidem a poder interpretar i elaborar vosaltres mateixos la recepta d’aquestes postres tan populars gràcies al vídeo que compartim amb tots vosaltres per commemorar la festivitat d’una de les patrones de la ciutat. Esperem que el compartiu i sigui del vostre gust!