Títol
Sarrià i el Mató de Pedralbes
Nou itinerari en motiu del Centenari de l’annexió de Sarrià a Barcelona on expliquem com era l’entorn de Pedralbes a finals del segle XIX i inicis del segle XX, un moment en que el Mató de Pedralbes era ben popular i es consumia tant al monestir com a les fondes de la vora. L’itinerari partirà del Saló de plens de la seu del districte Sarrià-Sant Gervasi, antiga casa de la Vila, on es presentaran els vincles històrics del monestir i Sarrià així com el context històric i polític en el moment de l’agregació l’any 1921. Continuarà amb un recorregut en el que es parlarà del passat rural de la zona amb cases de pagès i masies, refugi de les classes benestants barcelonines en temps de pandèmia, i de com al tombant del segle XIX esdevingué lloc d’estiueig i posteriorment de residència de la burgesia de la ciutat. Un cop al monestir s’explicarà les principals restauracions dutes a terme durant el període així com el procés de transformació urbanística i el paper del cenobi en la preservació del Mató de Pedralbes, una de les menges tradicionals de Barcelona, patrimoni culinari de la ciutat.